Bliv bedre til præsentationsteknik

Bliv bedre til præsentationsteknik

Præsentationsteknik kan hjælpe dig i mange af livets facetter og aspekter. Om det er fremlæggelse af et bestemt projekt, en jobsamtale, en salgspræsentation eller et foredrag. Med god præsentationsteknik, som du kan lære på https://aroskurser.dk, får du dit budskab bedre ud. Du kan få et bedre flow i din tale, og skabe fokus på det der betyder noget i din præsentation. Der er mange spillere som har indflydelse på præsentationen. Præsentationsteknik er noget man skal øve sig i, mange gange før man mestre det. Klik her for mere information.

Forberedelse og start på præsentationen

Når du holder en præsentation, får du samtidig en god mulighed for, at få dit budskab ud til andre. Men du skal være opmærksom på forskellige ting. Det er en god begyndelse at få startet godt op. Sørg for at være grundigt forberedt, til den præsentation du skal ud med. Lær nogle sætninger udenad, så du kan holde dit fokus på kropssproget og stemmeføringen. Hvis du starter godt, har folk fået et bedre indtryk fra starten og finder dig sympatisk. Sørg for strukturering i dine forlæg, og sørg for at have styr på tiden. Hvis du er godt forberedt, og har en ramme stukket ud fra begyndelsen, har du også bedre mulighed for at improvisere. Desto mere baggrundsstof og forberedt materiale, desto bedre kan du fremstå som umiddelbar og improviserende. Det gør at folk lægger mærke til dig og sætter pris på din fremlæggelse.

 

Sørg for af dine historier er levende

 

Du skal skabe billeder i dine tilhøreres tanker. Grunden er, at meget af vores indlæringsevne bruger synssansen. Billeder kan både være fotos i præsentationsmaterialet, men lige så vigtigt er det med metaforer. Med en god historie, der underbygger dit budskab, bliver du nemmere husket, og budskabet hænger ved i publikums hoveder. Du skal også variere din stemmeføring. Få hjælp af forskellige retoriske virkemidler. Det kan betyde meget, for hvordan dit budskab opfattes. Med kropssprog og artikulering kan du understrege det du vil ud med. Din mimik er også vigtig i din formidling af emnet.

Er du også nervøs ved din fremføring?

Det er helt normalt hvis du er nervøs, når du skal give en præsentation. Det kan være, fordi du ser på dit publikum, og bruger dem som pejlemærke. Når du står for en præsentation, kan du nemt opleve udgangspunktet som en dialog mellem dig og dit publikum. Hvis den der modtager dit budskab, kommer med positive tilbagemeldinger, vil du også reagerer positivt. Det kan være små nik med hoved, øjenkontakt eller smil. Til gengæld, når vi sidder og lytter til en præsentation, er vi ikke opmærksomme på vores kropssprog på samme måde. Vi kan nærmest føle vi flyder i et med resten af publikum. Det er derfor ikke altid, det er muligt at se på modtagerne af dit budskab, om de lytter til dig. Derfor kan det være en god ide at tænke over de signaler du sender, både ved fremlæggelsen, men også som publikum. Derfor kan det være en god ide, hvis du kan lægge impulserne på hylden, og ikke reagerer på hvordan dit publikum ser ud under præsentationen.