Rensning af tagrender

Rensning af tagrender

Tagrender bliver med tiden fyldt med alt muligt skidt og skrammel, der helst bare skal væk. Støv, blade, skrald, mudder, grene og så videre. Specielt i efteråret, og vinteren er dine tagrender ekstra udsatte, og her bør du være meget opmærksom på om der er plads i dine tagrender. Faktisk har man regnet ud at et almindeligt parcelhus i Danmark, modtager omkring 100 tons nedbør, og dette er i form af regn, sne og slud. Derfor giver det sig selv, at det er vigtigt at tagrenderne ikke er fyldte.

 

Hvis tagrenderne bliver alt for fyldte vil de stoppe til, og deres funktion vil forsvinde. Derfor er det nødvendigt at rense tagrender i ny og næ. Hvis man bor i eget et-etagers hus kan man for det meste godt klare tingene selv. Men bor man i flere etagers hus, eller i ejendom med lejligheder som mange gør det i eksempelvis København, er det nødvendigt med professionelt hjælp.

 

Hvad sker der når tagrenden bliver fyldt?

Hvis din tagrende bliver fyldt op af blade, skidt og grene vil den til sidst stoppe til. Ideen med tagrenden er at fange vand og sne der kommer ned fra himlen, og føre det væk og ned i kloakken. Hvis tagrenden er stoppet til, vil vandet i stedet for falde ud over siderne på tagrenden og ned i hovedet på dem der går langs huset, samtidig vil dine tagrender bliver tunge, hvilket slider på taget og murværket.

 

Jo længere tid der går imellem rensning af dine tagrender, jo sværere er det at rense dem, fordi de ting der ligger der bliver tunge og sidder bedre fast. Derfor er det en god ide at få renset tagrender forholdsvist hyppigt.

 

Rensning af tagrender fra jorden

Med en ny teknik er det muligt at rense tagrender, også på høje bygninger, fra jorden. Her bliver der brugt en teleskobsstøvsuger, hvilket både er hurtigere, sikrere og mere effektivt, end opsætning af stilladser, lifte og så videre. Med en teleskobsstøvsuger er det muligt at følge med, fra jorden, i tilstanden i tagrenden.

 

Støvsugeren suger alt det skidt væk der måtte ligge og fylde, og sørger for at vandet igen kan løbe frit igennem tagrenden, ned i afløbsrøret og ned i kloakken. Når tagrenderne renses er det også vigtigt at rense ned i nedløbsrøret, fordi også her kan der sætte sig grene og blade, og blokere for vandet. Hvis nedløbsrøret bliver fyldt, vil vandet flyde ovenud. Her er en teleskobsstøvsuger også effektiv, fordi den kan rense nedløbsrøret grundigt.

 

Rensning af tagrender i København, Sjælland

De fleste der bor i København bor i lejligheder. Derfor er deres tagrender højt oppe. Hvis ikke din ejerforening har en aftale om tagrensninger, bør i bestyrelsen blive enige om at igangsætte en aftale, sådan at i rens af tagrender, ikke er noget i skal tænke over. Det er ikke sikkert selv at kaste sig ud i stiger eller lejekraner. Hvis i benytter jer af et professionelt firma kan i være sikre på at sikkerheden er i orden, samt at det rigtige udstyr bliver medbragt.

 

Rens selv tagrender

Hvis du bor i et mindre hus kan du godt selv rense dine tagrender. Her behøver du ikke andet end en stige, og så noget at rense tagrenden med. Dette kan være en lille skovl eller en sodavandsflaske skåret over i halv. Det skal bare være noget der er lille nok til at komme ned i bunden af din tagrende. Hvis dit nedløbsrør er stoppet til, kan du for det meste også rense dette selv, men nogen gange sidder skidtet så godt fast at du er nødt til at få professionel hjælp. Heldigvis findes der firmaer i hele landet, både Jylland, Fyn og Sjælland, der specialisere sig indenfor rens af tagrender på både små og store bygninger.