Formindsk varmeregningen med solvarme

Formindsk varmeregningen med solvarme

Det kan være en god investering at ændre sin energikilde. Det kan både skåne miljøet, så CO2 udslippet mindskes, men det kan også skåne din pengepung.

 

Den dårlige samvittighed burde også forsvinde, når du ser nyheder og der hele tiden snakkes om den globale opvarmning og vores enormt store CO2 udledning. Ved en investering af en mere miljørigtig energikilde, kan du være sikker på, at det ikke er dig, som klimatopcheferne snakker negativt om.

 

Vælg en alternativ energikilde

Et solvarmeanlæg opvarmer vand ved hjælp af solenergi. Solvarme kan være et godt alternativ til dig, hvis du lige nu opvarmer med el, olie eller gas. Det er dyre fossile opvarmningsformer. Ved at investere i solvarme, kan du spare op til flere tusinde kr. om året afhængig af anlægstype, varmetype og solfangerareal.

Du kan vælge imellem plansolfangeranlæg og rørsolfangeranlæg. Rørsolfangeranlæg er den dyrere løsning, men yder til gengæld 20-30% mere end plansolfangeranlæg, som er den billigere løsning.

 

Hvis du alligevel skal have skiftet tag i den nærmeste fremtid, så kan det sagtens overvejes at tilføje solfangere, når du er i gang. På den måde kan du også få solfangerne integreret i taget i stedet for at montere dem ovenpå så de bedre kan ses.

Før du køber et solvarmeanlæg

 

Før du vælger at købe et solvarmeanlæg, så skal du få undersøgt om dit hus er egnet til solfangere. Taget skal undersøges om det kan bære, og om det er stort nok til det antal solfangere, som du skal bruge for at dække din husstands varmebehov.
Dit tag skal også have en hældning på 30-60 grader før, at det er muligt at montere solfangere. Samtidig skal solfangerne også vende i en sydlig retning, ellers kan solfangere ikke betale sig. Det kan dog også være træer eller andre bygninger, som spærrer for sollyset i den sydlige retning.

 

Det er en god ide at tjekke flere forskellige firmaer ud inden du køber. Det kan være et stort projekt, så lidt tålmodighed til at finde det bedste firma, kan være en rigtig god ide. Det kunne være en ide at opsamle tilbud fra flere forskellige udbydere, så du kan sammenligne dem.

I Sønderborgs område kan du finde nogle udemærkede håndværkere til jobbet.

 

Så hvis du bor i nærheden af Sønderborg, så burde du få et uforpligtende tilbud hos: kobbero-vvs.dk