Oplever i en krise i parforholdet?

Oplever i en krise i parforholdet?

Alle forhold har op og nedture – også parforholdet. Det er dog forskelligt, hvordan man løser disse problemstillinger og om man i det hele taget løser dem. Nogen gange vokser voksne mennesker simpelthen bare fra hinanden. Der er dog en del ting man kan gøre, for at pleje forholdet og forsøge at forebygge, at der opstår krise i parforholdet. Man kan sammenligne et parforhold lidt med en blomst: Den skal passes og plejes hver dag, for ellers visner den. Sådan er det med alle typer forhold – de skal plejes.

Løber du rundt i hamsterhjulet og pludselig opdager, at der er krise i parforholdet?

En krise i parforholdet opstår ikke bare fra dag til dag. Et ord, der er blevet meget populært i medierne, er ordet ”hamsterhjulet”. Rigtig mange danskere har så travlt med at træde rundt i hamsterhjulet, at de glemmer sig selv og sit parforhold. Mange føler, at der er et stort pres udefra, men i virkeligheden stammer det inde fra en selv. Man vil gerne have to biler i husstanden, et stort og pragtigt hus med god udsigt og masser af penge til ferier i syden og mærkevaretøj.

Der er dog en ting, som man ikke kan købe sig til: Tid. Alt her i livet er prioriteringer. Når man bruger tiden på at arbejde og opnå en masse materielle goder, så går tiden fra et andet sted, og dette er ofte tiden med partneren, og så er det, at man glider fra hinanden, hverdagen består pludselig udelukkende af en koordinering af praktiske gøremål og det leder til en krise i parforholdet.

Det er især kvinder, der pludselig ender med at trække håndbremsen i forholdet. Huset skal ligne noget fra Instagram billeder, børnene skal gå til flere slags sport, mor skal dyrke motion i fitness centeret og maden skal selvfølgelig laves fra bunden hver dag med sunde råvarer, og sidst men ikke mindst, så skal karrieren køre i højt gear. Du kigger måske på din mand og tænker, at han er en god far for jeres børn, men i ender altid med at skændes over praktiske ting og faktisk aldrig taler sammen om det, der betyder noget og noget så ligegyldigt som vind og vejr.

Få hjælp af en psykoterapeut

Mange mænd nægter at gå i parterapi, men det kan faktisk godt lade sig gøre at arbejde på en at løse en krise i parforholdet, selvom det kun er den ene part, der modtager hjælp udefra. Du kan eksempelvis opsøge en psykoterapeut, der kan give dig nogle redskaber, så du kan lære at håndtere og nedtrappe konflikter og starte med at arbejde med dig selv.