Sådan skal du forholde dig, når din rude får et stenslag

Sådan skal du forholde dig, når din rude får et stenslag

Måske kender du det allerede. Du er ude og køre, og lige pludselig – klask – har en sten ramt din forrude og forårsaget et stenslag. Det er rigtigt ærgerligt, og derfor bør du også handle prompte, når det sker. I det følgende kan du derfor læse mere om, hvad du skal gøre, når uheldet er ude.

Få sat et stenslagsplaster på hurtigst muligt

Når du har fået et stenslag, er det vigtigt, at du får sat et stenslagsplaster på ruden hurtigst muligt. Plasteret skal sættes lige oven på selve skaden. På den måde forhindrer det, at der kommer fugt og urenheder i stenslaget.

Derefter bør du bestille en tid til at få repareret stenslaget så tidligt som muligt. På den måde minimerer du risikoen for, at ruden begynder at revne. Derfor er der også en god idé at vælge en mekaniker, der er placeret tæt på dig. Hvis du derfor bor et sted i Østjylland, for eksempel på Djursland eller i Randers, bør du helt klart vælge en mekaniker, der også holder til i det område. På den måde kan du lynhurtigt være fremme hos mekanikeren, der kan udbedre skaden.

Få mekanikeren ud til dig

Alt afhængig af, hvilken mekaniker du vælger, har du også mulighed for at få vedkommende hjem til dig. Det kan være en stor fordel, hvis du ikke har så meget tid til at komme på værksted. På den måde kan mekanikeren reparere ruden hjemme på din matrikel.

Det er oftest en lidt dyrere løsning, men til gengæld kan det være meget tidsbesparende for nogen. Derfor er det også op til dig selv at vurdere, om du synes, at det er pengene værd. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din mekaniker kører ud, kan du altid spørge vedkommende. Det er nemlig ikke alle mekanikere, der tilbyder det.

Reparation eller udskiftning

Når du har fået et stenslag, skal du finde ud af, om du skal have en helt ny rude, eller om det er tilstrækkeligt at blive udbedre selve skaden på ruden.

Hvis din forrude er revnet, skal den udskiftes. Det er nemlig ikke muligt at stoppe en revne i en rude. I stedet vil den fortsætte med udvide sig, indtil den når begge rudens kanter. Derfor er det også vigtigt, at du altid bestiller en tid til udskiftning af din rude, når du opdager en revne. På den måde kan du hurtigt køre sikkert og forsvarligt igen.