Katte vaccination beskytter din kat bedst muligt

Katte vaccination beskytter din kat bedst muligt

Hvis du vil beskytte din kat bedst muligt mod en række ubehagelige sygdomme, er det en god ide at få den vaccineret regelmæssigt. Som ung skal den vaccineres et antal gange, og derefter skal den vaccineres en gang om året. På den måde kan du være sikker på, at den er bedst muligt beskyttet.

Hvis du leder efter en dyrlæge i Århus, der kan stå for katte vaccination, kan du for eksempel kontakte Skejby Dyreklinik i Århus Nord. De har stor erfaring med at vaccinere katte og er hele tiden opmærksomme på, hvilke sygdomme der er i det område, som I bor i. Det er nemlig ikke de samme sygdomme i hele landet. Du kan derfor få en grundig og kyndig vejledning, når du kommer hos dem. Læs mere på http://www.skejby-dyreklinik.dk/vaccination

Hvornår skal min kat have katte vaccination?

Din kat skal vaccineres to gange, når den er killing. Det er, når den er 12 uger, og når den er 16 uger. Derefter skal den vaccineres igen, når den er 1 år. Efterfølgende skal den bare vaccineres en gang om året, så er den beskyttet mod en lang række forskellige sygdomme.

5En del af sygdommene smitter, når din kat møder andre katte. Det er derfor særligt vigtigt, at du får vaccineret din kat, når det er en udekat. Det kan dog også være nødvendigt at vaccinere en indekat.

Kontakt Skejby Dyreklinik for at høre, hvornår det er en god ide, at du vaccinerer din kat. Det er ikke noget, som du selv bør kaste dig ud i at spekulere i. Hos Skejby Dyreklinik giver de dig altid et ærligt svar på spørgsmålet. Men det er selvfølgelig altid dit valg at vurdere, om du vil vaccinere din kat. Det er jo din kat, så det er dig, der bestemmer.

Hvilken katte vaccination skal min kat have?

Det er vigtigt, at din kat bliver vaccineret mod en række forskellige sygdomme. Det er for eksempel kattesyge og katteinfluenza.

Kattesyge er en alvorlig sygdom, der smitter fra kat til kat. Den smitter primært gennem kattens afføring. Alle katte kan få kattesyge og bør derfor blive vaccineret imod det. Killinger er dog særligt modtagelige over for sygdommen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at få vaccineret din killing, så den er beskyttet bedst muligt mod sygdommen.

Katteinfluenza er en luftvejssygdom, der også kan ramme katte i alle aldre. Det er dog særligt yngre katte og ældre katte, der er meget udsatte i forhold til sygdommen. Sygdommen smitter via kattens snot, sekret fra øjnene eller spyt. Det er derfor også en sygdom, som katten får, når den er sammen med andre katte.

I nogle områder af landet er det nødvendigt med en katte vaccination mod katteleukæmi. Sygdommen finde ikke i hele landet. Når du kommer hos din dyrlæge, som for eksempel Skejby Dyreklinik, er det vigtigt, har de styr på, om der er katteleukæmi i området. Katteleukæmi smitter via spyt, så når katte slikker eller bider hinanden, kan de blive syge.