Hvorfor bruger man kompressionstights?

Der er mange, som spørger sig selv om hvorfor man har valgt at bruge kompressionstights. Svaret kan være enkelt; fordi det forbedre din blodgennemstrømning, gør at du restituere hurtigere, hvilket i sidste ende give dig en stor fordel når du spiller håndbold.

Kompressionstights er lavet af et fleksibelt stof, hvilket gå ind og støtter dine lår, baller og læg. Det, som kompressionstights beskytter dig imod er alt fra træthed i musklerne, ømhed efter en hård træning og forstrækningen, som vi alle kan komme til at lave når vi står på banen og giver den hele armen.

Mange håndboldspillere oplever muskelstivhed, hvilket skyldes at blodcirkulationen ikke er god nok. Kompressionstights giver dig en forbedret blodcirkulation, hvilket kan være med til at forebygge mange skader, hvor muskelstivhed blot er en af de mange skader.

Der er mange som tidligere har brokket sig over, at det ikke har været behageligt at have kompressionstights på, da de sidder for stramt. I løbet af de sidste par år, er kompressionstights blevet designet om, således at det nu bliver lavet med flade syninger.

Flade syninger er med til at give dig en forbedret komfort – og så har du nu mulighed for at vælge en høj kant og en lav kant.

Hvorfor skal du vælge kompressionstights?

Som vi nævnte tidligere, kan kompressionstights gå ind og forhindre en skade i dit ben. Det er dog ikke den eneste kompressionstightsfordel du får, hvis du vælger at bruge kompressionstights på banen.

I håndbold er der ofte en opvarmningsperiode inden kampen begynder, og benytter du dig af dine kompressionstights vil du kunne mærke at dine muskler bliver varmet op hurtigere end normalt – og du bliver derfor klar til kamp meget hurtigere end dine modstandere og dine holdkammerater.

Da kompressionstights kan være med til at gøre din blodgennemstrømning bedre, vil du opleve at du ikke længere føler dig træt. Dette gør at du kan holde ud at spille håndbold i længere tid, og selvom alle andre på banen begynder at falde af på den, opretholder du det høje niveau og vinder kampen for dit hold.

Hvis i er til en træning, vil den manglende træthed også gøre, at du får mere ud af din træning, da du hører mere efter hvad din træner siger, samtidig med at du har mulighed for at udføre alle øvelserne uden problemer. De fleste trænere vælger nemlig at gemme de hårde øvelser til sidst.

Efter en hård kamp, eller en hård træning, har vi alle prøvet at have ømme ben. Kompressionstights vil gøre smerterne i dine ben mindre, hvilket gør at du hurtigere vil kunne gå i gang med endnu en træning-session. Selvom du ikke kan mærke så mange smerter, vil dine kompressionstights også gå ind og forebygge at du kommer til at overtræne. Når du overtræner vil du overbelaste dine muskler, hvilket er en af de mest hyppige årsager til skader, uanset om du er en mand eller en dame.

En af de sidste store fordele er, at kompressionstights giver dig en bedre proprioception. En bedre proprioception gør, at du tænker mere over din kropsplacering, og derfor også hvilke bevægelser du laver med din krop.

Alt efter hvilke kompressionstights du køber, vil de også sørge for at dine muskler kun laver sunde bevægelser. Sunde bevægelser er kun naturlige bevægelser, og dette er muligt eftersom at kompressionstights sidder stramt, men stadig løst på kroppen.

Bliv bedre til håndbold med kompressionstights

På grund af de mange fordele, har du mulighed for at blive bedre til håndbold, hvis bare du vælger at investere i kompressionstights. Har du ikke prøvet at købe kompressionstights før, kan du altid få hjælp af den virksomhed, som du gerne vil købe kompressionstights hos.