Bliv klogere på hvad en springmadras er

Bliv klogere på hvad en springmadras er

Mange mennesker har en springmadras, men aner ikke hvad det er. Folk bruger generelt udtryk som boxmadras, topmadras og springmadras uden helt at vide hvad der rent faktisk er forskellen og hvad der definerer de forskellige typer af madrasser. Der er en stor forskel så det er vigtigt at kende forskellene. Det er det i hvert fald hvis man skal ned i en butik og få hjælp til at finde en ny seng. En springmadras kendetegnes ved at være en madras, som ikke er bygget op om en træramme, modsat boxmadrassen. Det lyder måske ikke af en meget stor forskel, men i praksis er det noget, som gør en rigtig stor forskel. Det gør det både når man mærker på dem, men især også når man ligger på de to former for madrasser.

En springmadras kræver et sengestel

Noget af det, som også kendetegner en springmadras er, at du ikke kan bruge den alene. Den kan ikke stå af sig selv og den kan bøjes, hvorfor den ikke blot kan placeres på gulvet. Det kan man godt med en boxmadras, som både er en madras og en seng på samme tid. Netop af denne grund er det ofte nødvendigt at have et sengestel hvis man ønsker en springmadras. Det kan også være en god ting for generelt er det meget pænt at have et sengestel. Det kan gøre, at man har det endnu bedre i ens soveværelse end man ville have hvis ikke man havde et sengestel. Sådan et stel er nemlig med til at gøre, at man har en rigtig seng. Det er klart, at en seng som består af en boxmadras også er en rigtig seng. Det er dog blot som om, at en springmadras med et stel føles mere som en seng. Det kan også være fordi, at det meget ofte involverer et sengegærde, som der også er noget meget hjemligt ved.

En springmadras kan både være avanceret og praktisk

Hvor en springmadras meget hurtigt er valgt når du er ude og finde ny seng, så er det formentligt ikke situationen når det kommer til sengestellet. For det er nemlig noget, som kræver lidt mere. Der findes så mange forskellige designs, at de fleste vil kunne bruge meget lang tid på at bestemme præcis hvilken type stel man skal købe. Der er de helt diskrete sengestel, som de fleste vælger at købe. Her placerer du blot din springmadras og så har du en seng. Det er ofte blot en ramme med nogle ben. Får du gæster vil de meget sjældent lægge mærke til, hvordan den ser ud selvom de endda har sovet i sengen. Du kan også finde nogle mere avancerede sengestel til din springmadras. Blandt andet kan du få en type, som ender ud i en sengehimmel.

 

Det skaber meget karakter i soveværelset, og her vil dine gæster uden tvivl kunne huske din seng. Er du den praktiske type, som samtidig ikke har så meget plads kan du også udnytte pladsen i sengen. Du kan nemlig finde et sengestel, som indeholder skuffer, skabe og hylder. Her kan du have forskellige ting stående og det kan gøre, at du slipper for det rod man ellers normalt har i et soveværelse. På den måde kan du gøre noget ekstra ved din springmadras ved at købe det rette sengestel.

 

Når du er ude for at finde en ny springmadras skal du være opmærksom på, at den findes i mange forskellige størrelser. Det er godt for dig, som har et meget specifikt ønske til størrelsen på din seng. Er du ligeglad kan det blive et problem, hvis ikke det lykkes dig at finde en springmadras og et sengestel, som har samme størrelse. Det skal dog nok lykkes på den ene eller anden måde da også sengestel findes i mange forskellige størrelser.